Update TextAid
11 januari 2024

Eindversie - TextAid januari 2024 (v 4.16.0)
Dit zijn de definitieve release-opmerkingen voor de januari 2024 patch release.

 

Uitgebracht: 2024-01-08

 

Wijzigingen ten opzichte van de voorlopige release-opmerkingen zijn gemarkeerd met een asterisk (*).

 

Nieuwe functies en wijzigingen


Toegevoegde ondersteuning voor Gaeilge (Iers-Gaelisch)


Deze release brengt ondersteuning voor Iers-Gaelisch in de meeste tools van TextAid. Gaeilge zal binnenkort ook worden toegevoegd als een taal voor de gebruikersinterface.

 

Verbeterde beeldkwaliteit voor ingeleverde examens en opdrachten


De beeldkwaliteit van pdf-bestanden die worden gemaakt wanneer een gebruiker een toets of opdracht inlevert, is aanzienlijk verbeterd. Dit was erg nodig.

 

Toegevoegde foutmelding wanneer er geen stem is geselecteerd

Screenshot toont een foutmelding wanneer er geen stem is geselecteerd bij het uploaden van een nieuw document.

Het was mogelijk om een document naar de bibliotheek te uploaden zonder een voorleesstem te selecteren. Een foutmelding werd pas weergegeven nadat het document al was geüpload. Dit is gewijzigd, zodat het niet langer mogelijk is om de upload te starten zonder een geselecteerde stem gekozen te hebben.

 

Zorg ervoor dat belangrijke knoppen worden weergegeven in de bibliotheek

Screenshot toont de smallere versie van de bibliotheek.

In sommige talen zouden de instellingen- en verwijderknop niet worden weergegeven op kleinere schermen omdat de tekstlabel te lang was. Dit is opgelost door minder belangrijke kolommen te verbergen, indien nodig.

 

Video toegevoegd aan Web Reading-pagina


Er waren verwijzingen naar een video in de instructies voor Web Reading, maar er was geen video aanwezig. We hebben nu een videoplaylist toegevoegd.

 

Update van de Web Reading Tool


De Web Reading Tool (ook wel de bookmarklet genoemd) is geüpgraded naar de nieuwste versie van ReadSpeaker webReader (v 3.8).

 

Belangrijke verbeteringen


Grote documenten kunnen nu worden geopend na uploaden


Grote documenten (250+ MB) zouden soms niet kunnen worden geopend in TextAid, hoewel ze wel naar de bibliotheek konden worden geüpload. Dit is verholpen.

 

Examens worden niet onmiddellijk ingeleverd


Er waren meldingen van examens die automatisch werden ingediend direct nadat ze waren geopend. Dit is opgelost.

 

Link naar Opera Store wijst nu naar Chrome Web Store


Opera-gebruikers zullen nu de TextAid-browserextensie installeren vanuit de Chrome Web Store, aangezien Chrome-extensies native worden ondersteund in Opera.

 

Beveiligingsupdates


Een aantal beveiligingsupdates is toegepast om TextAid weerbaarder te maken en ervoor te zorgen dat informatie veilig is.

 

∗ Aantekeningen behouden hun grootte na het inleveren/printen


We hebben een probleem opgelost dat soms veroorzaakte dat aantekeningen een andere grootte kregen na het inleveren of afdrukken.

 

"TextAid lijkt niet te werken nadat deze een update heeft gehad, wat kan ik doen?"

Voer een harde paginavernieuwing uit


Browsers slaan enkele bestanden op de harde schijf van de computer op om bandbreedte te besparen en de pagina-laadtijd te versnellen. Hoewel dit over het algemeen een goed idee is, zijn er momenten dat dit ervoor zorgt dat bijgewerkte bestanden niet worden geladen, en daardoor kan het gebeuren dat zowel oude als nieuwe bestanden in de browser worden geladen. Dit wordt een inconsistente staat genoemd en zal meestal tot problemen leiden. Om dit op te lossen, zorg ervoor dat je na het starten van TextAid een harde paginavernieuwing uitvoert. Op een pc wordt dit meestal gedaan door op het toetsenbord op Ctrl + Shift + R te drukken, en op een Mac op Cmd + Shift + R.

TextAid is bijgewerkt op 09-01-2024. Deze versie is 4.16.0.2691